Om Roger

Mitt Vinterland

Det krävs mod och styrka att muta in sitt eget sätt att leva och stå för den man är när vindarna blåser. Roger Pontare är en själens krigare, en fighter och dessutom en av Sveriges mest omtyckta och erkända manliga sångare.
När han i advent 2017 för fjärde året sedan 2011 ger sig ut på en efterlängtad konsertturné i några av landets allra vackraste kyrkor kan man räkna med en musikalisk och stämningsfull upplevelse utöver det vanliga.

Roger kommer att bjuda på en stämningsfull och mäktig konsertupplevelse med några av julens allra mest omtyckta klassiska sånger men även några mer okända personliga favoriter.

Konserten varar i ca 70 minuter.

Roger Pontare

När Roger Pontares namn kommer på tal är det vissa som oförstående skakar på huvudet och förfasar sig över hans ”konstiga” klädsel och framtoning.
Det är ett öde som drabbar de flesta som vågar sticka ut och följa sin egen väg och övertygelse.
– ”Man måste vara sig själv. Om man vågar leva sitt liv och följa en inre övertygelse, trots att folk kan vara skeptiska, mår man bättre i slutändan” konstaterar Roger Pontare när frågan kommer upp.

Faktum är att Roger Pontares yttre framtoning ibland kan stå i vägen för det faktum att han är en av landets mest mångsidiga och kompetenta sångare med erfarenhet av allt från Sinatra och Ray Charles till etnoschlager och visa.
– ”Musik är musik och det finns god sådan i alla genrer. Jag är tacksam för att min röst passar i så många olika sammanhang, det är nog min största styrka” säger Roger.

Roger är sannerligen mannen med många strängar på sin lyra.
Förutom att han har släppt uppskattade album som Den stora friheten, Mitt Vinterland (julskiva) och I vargens spår har han genom åren sjungit med storband, gospelkörer, jazzgrupper, kyrkoturnéer och musikal- uppsättningar.
Roger Pontare har medverkat i TV4:s Körslaget där han kom 3:a 2008 och han har även medverkat i Colin Nutleys Gossip där han sjöng med Ewa Fröling i en scen.

Men mest känd är Roger förstås för att två gånger ha vunnit Melodifestivalen, med Som stjärnorna tillsammans med Marie Bergman 1994 och med Vindarna viskar mitt namn 2000.

FAQ

Konsertlängd: Ca 70 minuter.